CICLE NÓMADES. Geografies concretes: desplaçaments i rastres en el territori.

caldes

Cicle Nòmades amb Xavier Ribas i Bside Books

Us convidem a participar al proper viatge Nòmada que tindrà lloc el 16 de desembre a les 18.30 a l’Ateneu Centre Democràtic i Progressista, de Caldes de Montbui.

El punt de partida és el recorregut per l’obra fotogràfica “Concrete Geographies” de Xavier Ribas. Les seves imatges indaguen, a partir dels rastres inscrits a la geografia i el paisatge, en la memòria de poblacions i formes de vida esborrades per desplaçaments històrics i contemporanis.

En els darrers anys l’especulació i els plans urbanístics han produït l’expulsió i desplaçament d’antics veïns i de minories –com les que ha documentat al seus treballs més recents – a on la planificació i l'”ordenació” promouen l’ esborrament de territoris aparentment difusos, de perifèria o d’enllaç,  espais que esdevenen perillosos com a reductes de llibertat.

Amb el Xavier Ribas conversaran la Kathrin Golda-Pongratz, arquitecta, urbanista i fotògrafa que ha treballat a ciutats com Lima i Barcelona; l’Emanuela Bové, arquitecta i membre del col.lectiu  “Repensar Bon Pastor” i la Núria Sánchez, antropòloga i fotògrafa, fundadora del grup d’antropologia “Perifèries Urbanes”.

Amb la col·laboració de Carlos Albalá i Ignasi López, de Bside Books, editors de CONCRETE GEOGRAPHIES [NOMADS], de Xavier Ribas. Aquest llibre ha estat seleccionat entre els millors llibres de fotografia de 2012 segons Photo-Eye.

CASTELLANO

Ciclo Nómadas

“Geografías concretas: desplazamientos y rastros en el territorio”, con Xavier Ribas.

Os invitamos a participar en el próximo viaje Nómada que tendrá lugar el próximo 16 de diciembre a las 18.30 en el Ateneu Centre Democràtic i Progressista,  de Caldes de Montbui.

El punto de partida es el recorrido fotográfico por la obra “Concrete Geographies” de Xavier Ribas.  Sus imágenes indagan, a partir de los rastros inscritos en la geografía y el paisaje, en la memoria de poblaciones y formas de vida borradas por desplazamientos históricos y contemporáneos. En los últimos años la especulación y los planes urbanísticos han promovido la expulsión y el desalojo de antiguos vecinos y minorías, como las que ha documentado en sus trabajos más recientes. En estos casos la planificación y la “ordenación” han provocado la desaparición de territorios aparentemente difusos, de periferia o de enlace, espacios potencialmente peligrosos como reductos de libertad.

Con Xavier Ribas conversarán Kathrin Golda-Pongratz, arquitecta, urbanista y fotógrafa que ha trabajado en ciudades como Lima o Barcelona; Emanuela Bové, arquitecta y miembro del colectivo “Repensar Bon Pastor” y Núria Sánchez, antropóloga, fotógrafa y fundadora del grupo de antropología “Perifèries urbanes”.

Con la colaboración de Carlos Albalá e Ignasi López, de Bside Books, editores deCONCRETE GEOGRAPHIES [NOMADS], de Xavier Ribas. Este libro ha sido seleccionado entre los mejores libros de fotografía del 2012 según Photo-Eye.

 

 

Anuncios